Tegenwoordig moet alle nu. Haast beheerst onze dagelijkse routines en door alle prikels om ons heen van sociale media ontdekken behoeften waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden. We willen de nieuwste, meest innovatieve producten hebben, want we zijn nu gewend om voor weinig geld kleding en zelfs meubels te vernieuwen. Maar meer en meer zet de ‘langzame trend’ zich echter door. ‘Slow food’ en ‘slow living’, zodat we kunnen waarderen wat we hebben, het oude terugwinnen, hergebruiken en er weer van genieten.

Het kunstmatige en het kortstondige maken plaats voor materialen die lang meegaan zonder het milieu te schaden, zoals hout. Een woning met een industrieel tintje wordt verrijkt met een verouderde vloer die karakter en geschiedenis brengt. Een kamer met bohemian chique decoratie, zal meer opvallen met een vloer die door de tijd heeft geleefd. De vintage stijl versterkt met robuust hout. Daarom heeft Step & Wall in zijn collectie vloeren met verouderde en etherische effecten. Van een lichte eik, die eindeloos lijkt te zijn gewassen, tot een den die is veranderd door het effect van de zon. Alles in een reeks kleuren die verwijzen naar teruggewonnen en rustieke houtsoorten, met als toegevoegde waarde de weerstand en duurzaamheid die worden geboden door onze modernste vloeren.