Donkere vloeren zijn de trend. Ondanks de (onterechte) overtuiging dat licht wordt verminderd, geeft een donkere vloer diepte en warmte en creëert u een lichte en elegante ruimte.

De sleutel is om de balans in het contrast te vinden. Als je een donkere vloer aanvult met witte muren en plafonds (kies voor een gebroken wit zodat het niet te koud is), zorg je ervoor dat de vloer het licht weerkaatst en een algemeen gevoel van helderheid en warmte creëert. Een andere truc is om meubels en accessoires in lichte en neutrale tinten te gebruiken, zodat ze opvallen en centraal staan. Omdat er bij decoratie echter veel opties zijn, kunt u er ook voor kiezen om een ​​tafel of stoelen met poten in een vergelijkbare kleur op de grond te plaatsen, zodat ze smelten en een lichtheidseffect genereren, het lijkt alsof het meubilair zweeft. Voor krachtigere contrasten kun je altijd felle kleuren gebruiken in decoratieve accessoires zoals vloerkleden of kussens die veel meer opvallen bij een donkere achtergrond.

Waar gebruik je donkere vloeren? In grote kamers zijn de donkere tinten luxueus, terwijl in de kleinste ruimtes een intieme en verfijnde stijl wordt gecreëerd. Elk huis of bedrijf zal profiteren van de esthetiek van deze vloeren. En met welke stijlen werkt het beter? In minimalistische omgevingen met rechte lijnen dient het als een perfect contrapunt, omdat het die gezellige toets geeft die de moderne stijl in balans houdt. In meer traditionele stijlen voegt het comfort toe en genereert het een rustieke esthetiek.

Kortom, donkere vloeren zijn veelzijdiger dan het in eerste instantie lijkt en daarom bieden we bij Step & Wall een assortiment grijs, zwart en donkerbruin aan.