Om interieurs te ontwerpen is het van belang om constant mee te gaan met trends en ideeën. De natuur is altijd een grote inspiratiebron en dankzij toenemende belangstelling voor natuurlijke materialen krijgt hout steeds meer een prominente plek in ontwerpen. Het biedt door zijn unieke eigenschappen veel voordelen ten opzichte van andere materialen en past in veel verschillende ontwerpstijlen zonder zijn rustieke en natuurlijke uitstraling te verliezen.

Met dit in gedachten hebben we een serie collecties ontworpen die de teruggewonnen esthetiek van een natuurlijke stijl benadrukken. De kenmerken van hout, de knoesten en nerven, geven persoonlijkheid en differentiatie aan de vloer. Er zijn geen vaste patronen, het zijn unieke ontwerpen die het ene huis van het andere onderscheiden.

Bij Step & Wall gebruiken we in verschillende collecties teruggewonnen hout van balken van oude gebouwen die we herstellen zodat het in al zijn pracht hergebruikt kan worden. Dat levert ontwerpen op die het effect van het verstrijken van de tijd maximaliseren, waarbij we de schoonheid van oud en gerecycled materiaal gebruiken. Door het hout te hergebruiken, een natuurlijk product terug te winnen en het nieuw leven te geven, dragen we bij aan het verminderen van het verbruik van grondstoffen en bieden we een werkelijk unieke vloer aan, met een eigen geschiedenis en 100% duurzaam.

In de Crack-collectie maken we van een defect een deugd. De scheuren worden geforceerd, het hout wordt gescheurd en wordt een onderscheidend element met een eigen identiteit. Deze vloeren, verkrijgbaar in naturel, crème, honing en grijs, zijn ideaal om exclusieve dessins te creëren die niet te imiteren zijn. Elke plank is anders en heeft een gedurfd ontwerp. Ontwerp interieurs met persoonlijkheid in huiselijke of commerciële interieurs, gebaseerd op het verbeteren van de esthetiek met behulp van een natuurlijk materiaal met een sterk ontwerpkenmerk en milieubewustzijn. Elke persoon is uniek, elke Step & Wall vloer is uniek.