Vloeren nemen de grootste ruimte in een huis in beslag. Daarom is het kiezen van het juiste ontwerp en de juiste afmetingen van uw vloer voor elke ruimte de sleutel tot het bepalen van uw stijl. Nog niet zo lang geleden werden houten vloeren gemaakt van kleine plankjes, korte delen die in elke kamer bij elkaar werden geplaatst. Door de nieuwste technologie op de markt te combineren met onze ervaring in de industriële houtsector, is Step & Wall in staat om extra grote vloerplanken te produceren van 2.420 mm bij een breedte tot 265 mm, terwijl de gemiddelde afmetingen van andere fabrikanten meestal ongeveer 2.000 mm x 190 mm zijn.

Deze XL-maat wordt veel gebruikt door ontwerpers en architecten omdat het de schoonheid van natuurlijk hout benadrukt en het patroon dat de nerf vormt ten volle benut. Bovendien helpt het, omdat er minder zichtbare voegen zijn, het gevoel van bredere en lichtere ruimtes te creëren. Dit type vloeren geeft een elegante en luxueuze stijl aan kamers van elke grootte.

Als je voldoende ruimte beschikbaar hebt, zien onze extra brede en extra grote vloerplanken er prachtig uit, maar als je een standaard kamer hebt, combineer dan! Bijvoorbeeld door de extra grote planken van 2.420 mm te combineren met verschillende breedtes (265 mm, 230 mm, 185 mm). Zo ontstaat er een visueel ritme en krijgt de vloer een dynamisch en zeer verfijnd effect. De mogelijkheden zijn onbeperkt met de combinatie van verschillende breedtes en draaft bij aan het creëren van unieke ontwerpen.

Step & Wall heeft zich erop gericht om verder te gaan dan de standaard en biedt veelzijdige mogelijkheden om te voldoen aan de uw behoeften te komen tot een unieke ‘eigen’ vloer. We hebben tot 8 verschillende afmetingen standaard beschikbaar.