De basis van je interieur is kleur. De juiste kleur geeft je huis uitstraling, sfeer én persoonlijkheid. De eerste stap bij het starten van een interieurproject is dus om de ruimte en het licht te analyseren en daarbij het juiste kleurenpalet te kiezen. Hiermee wil je een sfeer creëren die past in jouw huis. Hoe kun je kleuren optimaal met elkaar combineren zodat alles één mooi geheel wordt? Step & Wall heeft voor jou een aantal tips op een rijtje gezet!

Idealiter kies je 2 of 3 neutrale kleuren en een contrasterende toon als aanvulling. De vloer moet dan hiermee worden gecombineerd, omdat deze samen met de muren het grootste oppervlak aan vierkante meters vertegenwoordigt en alles met elkaar moet worden verbonden.

Met een goed gekozen basiskleur kan je oneindig combineren maar elke kleur zal een andere sfeer creëren en daarom raden we, afhankelijk van welke sfeer je zoekt deze basiskleuren aan:

Beige: de grote verscheidenheid aan beige tinten is altijd een succes voor neutrale ruimtes waarin een klassieke en eenvoudige stijl wordt gezocht. Met deze tonen kun je sensaties van rust, orde en puurheid creëren. Van de lichtste tint tot een donkerder beige bijna nerts, ze zijn allemaal gemakkelijk te accentueren met meubels, beddengoed of kunst die je zullen helpen bij het ontwerpen van een meer persoonlijke ruimte. Beige stelt nooit teleur.
#Cream Oak #Iceberg Oak #Glacier Oak #Cuartz Oak #Nacre Oak #Sun Oak #Bamboo

Terracotta: een kleur die bestaat uit lichtrood, lichtoranje en lichtbruin, met herfstnuances die bijdragen aan een warme stijl. Deze toon vergemakkelijkt sociale relaties, zodat het zal bijdragen aan het aanmoedigen van lange gesprekken in vertrouwde en gezellige omgevingen. Het is complementair aan marineblauw waardoor je met het contrast kan spelen.
#Honey Oak #Dune Oak #Sand Oak #Amber Oak #Japer Oak #Aard Oak #Magma Oak #Vintage Pine #Saturn Walnut #Iron Oak #Caramel Bamboo

Groen: één van onze favorieten. De kleur van de natuur, die ons in al zijn tonen inspireert en hoop en troost brengt. Van de lichtste groen die bijdraagt ​​aan het creëren van een gevoel van welzijn en frisheid, tot de meest intense die het gevoel van eigenwaarde versterkt. Groen is een winnaar.
#Geyser Oak #Stone Oak #Crater Oak #Steel Oak #Oude Ash #Olivato Ash

Grijs: een neutrale toon die niet per se koud is, maar creativiteit stimuleert en een gevoel van evenwicht geeft. Daarom wordt het vooral toegepast in kantoren of openbare ruimtes, maar ook thuis, goed gecombineerd, is het een gegarandeerd succes. Het voordeel van deze kleur is dat u praktisch elke andere toon kunt toevoegen voor een modern en gezellig interieur.
#Cincer Oak #Storm Oak #Thunder Oak #Pearl Oak #Slate Oak #Bark Oak #Washed Oak

Blauw: als je op zoek bent naar een elegante en ontspannen sfeer, dan is blauw wat je nodig hebt. Het zorgt voor een ontspannen sfeer, het doet ons denken aan de zee, vakantie, kindertijd … In donkere tinten brengt het verfijning en diepte, waardoor er tijd is voor reflectie en rust.
#Rook Eucalyptus #Kaars Eik #Natuurlijk Den #Kool Eik

Bekijk onze collectie voor alle kleuren waarmee je eindeloos kunt combineren voor je ideale interieur.