Bij het kiezen van een vloer rijzen er veel vragen: welke kleur kies ik? Welke maat kies ik? En het belangrijkste: welk materiaal past het beste bij mijn behoeften? Andere factoren zoals prijs of zelfs klimaat kunnen de beslissing beïnvloeden, maar hout is ongetwijfeld een materiaal dat een voordeel heeft ten opzichte van laminaat- of vinylvloeren.

Om te beginnen is hout een natuurlijk materiaal en in ons geval afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Het is een milieuvriendelijk product dat milieuvriendelijk is, een lage Co2 uitstoot heeft en in het algemeen bijdraagt ​​aan de zorg voor bossen.

Elke boom is uniek en daardoor zal elke plank anders zijn, waardoor een unieke vloer ontstaat met een unieke eigen stijl. Hierdoor worden patronen vermeden die een kunstmatig uiterlijk creëren zoals bijvoorbeeld laminaatvloeren.

Daarnaast biedt hout gezondheidsvoordelen en verbetert het uw welzijn. Omdat het een levend materiaal is dat vocht opneemt, is het de ideale vloer voor mensen met allergieën, astma of andere ademhalingsproblemen. Niet alleen dat, maar omdat het een thermische isolator is, zal de algehele temperatuur van uw huis stabieler zijn. U hoeft uw verwarmingssysteem niet zo vaak aan te passen en u bespaart zelfs wat geld door de energie efficiëntie te verbeteren. Bovendien voelt u zich meer ontspannen doordat het geluid gedempt wordt doordat hout en kurk optreden als natuurlijke akoestische isolator. Als je aan al deze factoren het plezier toevoegt van blootsvoets lopen op een warme vloer in plaats van op een koud en plastic zeil of laminaat te stappen, zul je zonder twijfel voor het hout kiezen.

Bovendien is hout, ondanks wat de meeste mensen denken, een resistent en zeer duurzaam materiaal dat na verloop van tijd verbetert. Met goed onderhoud kan het eeuwenlang meegaan zonder een beetje schoonheid te verliezen. De vloeren van Step & Wall hoven niet te worden geschuurd, dus met voldoende reiniging is het een vloer die weinig onderhoud nodig heeft. Qua prijs zit Step & Wall in een range die vergelijkbaar is met die van kunstmatige materialen, maar met alle voordelen van een kwaliteitsparket.

Als je een natuurlijk product zoals een houten vloer van Step & Wall hebt liggen, ga je met plezier naar huis, trek je je schoenen uit en vergeet je alle externe stress. Als u op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaand product, met mooie designs en grote slijtvastheid, dan zal Step & Wall zeker aan uw wensen voldoen.