Onderhoud en Installatie

Step & Wall-vloer is een gelakte natuurlijke houten vloer. Deze lak biedt bescherming tegen krassen, slijtage etc. Houd rekening met de volgende onderhoud en installatie tips om het beschermingsniveau van het product met optimale eigenschappen te behouden:

· Leg stukjes vilt onder de poten van de stoelen.
· Leg een beschermende tapijtbekleding onder stoelen met wieltjes.
· Plaats een deurmat als de vloer direct bij de ingang wordt gelegd.

Schoonmaken

Het wordt aanbevolen om regelmatig schoon te maken met een droge dweil of bezem om de aanwezigheid van vuil, grind of andere elementen die krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken, te voorkomen.

Reinigsmiddelen

Multifunctionele reinigingsmiddelen hebben de neiging om een matte laag op het oppervlak te creëren, dus we raden aan om ze niet te gebruiken. Als u een reinigingsproduct moet aanbrengen, kijk dan direct naar de producten van onze lakfabrikant op www.bona.com. Gebruik geen natte schoonmaakproducten, maar als er geen andere optie is, laat de mop zoveel mogelijk uitlekken om overtollig water te vermijden.

Herstel

Bij overmatige slijtage of krassen is het mogelijk om een lakhersteller te gebruiken om het versleten uiterlijk te herstellen of te verminderen. We raden met name de parketpolish aan van onze eigen fabrikant www.bona.com.
De aanbeveling van Step & Wall is om dit product vier keer per jaar aan te brengen, nadat de vloer grondig is gereinigd.

Leginstructies

Makkelijk en snel te leggen

Step & Wall maakt gebruik van het gepatenteerde Unifit X-systeem waardoor de montage extreem eenvoudig en snel is. De planken worden bij elkaar gehouden door het gebruik van een klik-type tand- en groefsysteem. Dit systeem is eenvoudig en vergemakkelijkt de installatie.

Klik hieronder op één van de downloadlinks voor een gedetailleerde beschrijving van de leginstructies.