Duurzaam & Verantwoord

Bij Step & Wall zijn we ons bewust van de kwetsbaarheid van de natuur en proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Daarom is over elke productiefase zorgvuldig nagedacht met de natuur als uitgangspunt. Hierdoor kunnen we onze vloeren verantwoord en duurzaam produceren.

Wij werken alleen met lokale houtsoorten zo zijn onze eiken en dennen afkomstig uit Spaanse en Franse bossen die duurzaam worden beheerd.

We gebruiken slechts een dunne laag hout, een hardhouten vloer van 3 mm zou bijvoorbeeld 5 bomen gebruiken, terwijl Step & Wall slechts 1 boom nodig heeft. Hierdoor verminderen we het verbruik van onze grondstoffen aanzienlijk.

Zodra we beginnen met de productie, persen we onze planken met lijmen met een laag VOS-gehalte en lakken we met Bona-producten waarmee we een A + -classificatie voor luchtkwaliteit bereiken. Ten slotte houden we rekening met de hoeveelheid verpakking en vermijden we het gebruik van polystyreen en ander plastic dat afval genereert en niet kan worden gerecycled.

Recycling

Maar we gaan verder en blijven ons ontwikkelen. Voor Step & Wall’s Wild-collectie halen we houten balken uit oude gebouwen, we recyclen ze en maken er hoge kwaliteit houten vloeren van. Na een delicaat restauratieproces biedt Step & Wall de collectie in verschillende kleuren die worden verkregen met natuurlijke pigmenten. Zo gaan we nog een stap verder met recycling en creëren we krachtige houten vloeren die de waarde van het oude benadrukken en tegelijkertijd een milieuvriendelijke zijn.

Bij Step & Wall zorgen we voor een duurzaam productieproces van ontwerp, fabricage tot de verpakking. Ontdek onze uitgebreide collectie gebaseerd op de laatste trends in interieur en design.

Step en Wall Collectie

Certificeringen

Step & Wall zet zich in voor duurzaam bosbeheer en optimaliseert hout door een ecologisch bewuste vloer aan te bieden.
Als jong bedrijf zijn wij zeer begaan met duurzaamheid en goed beheer van bossen zodat illegale kap niet meer mogelijk wordt. Precies vanwege die reden zijn wij FSC® en PEFC gecertificeerd. Vraag naar onze FSC- of PEFC-gecertificeerde producten.
De certificering van de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) garandeert een uitputtende controle van alle schadelijke uitstoot die wordt gegenereerd door producten van de constructie die bestemd zijn voor gebruik in het interieur en verzekert de bewoonbaarheid van uw huis.