Kurk is een natuurlijk en duurzaam materiaal dat door de vele voordelen vaak wordt gebruikt bij de vervaardiging van houten vloeren. Eén van de redenen waarom Step & Wall het aan de achterkant van elke plank toevoegt.

Door het toevoegen van kurk verbetert de geluidskwaliteit aanzienlijk. Voetstappen worden gedempt door de geluidsabsorberende werking van het kurk. Iets dat dat zwevende of laminaatvloeren niet hebben. Bovendien dempt kurk ook geluid in het algemeen zodat uw huis een stillere en meer ontspannen sfeer zal heersen.

Een ander belangrijk kenmerk van kurk is de werking als thermische isolator. Het helpt de ingestelde kamertemperatuur langer te behouden en de schommelingen tussen warm en koud te verminderen, wat ervoor zorgt dat onze vloeren energiezuiniger zijn. Bij vloerverwarming zorgt het kurk voor maximale prestaties: het beschermt het hout en maakt tegelijkertijd optimale geleidelijke warmteoverdracht mogelijk.

In ons streven naar duurzaamheid, is kurk een materiaal met een lage impact op het milieu: het is niet alleen 100% recyclebaar, maar wordt ook in de buurt van onze faciliteiten geproduceerd, wat betekent dat de ecologische voetafdruk erg laag is.

Door de eigenschappen van hout en kurk in één product te combineren, worden anti allergische eigenschappen versterkt: dit zijn hypoallergene materialen die geen stof genereren, schimmel afstoten en speciaal geschikt zijn voor mensen met bijvoorbeeld astma. Daarnaast hoeft er door de kurklaag geen gebruik te worden gemaakt van extra isolatiedekens tijdens de installatie, wat het aantal werkuren en afval vermindert.

Kurk biedt dus volop voordelen voor comfortabel genieten thuis genieten, voor installateurs en natuurlijk voor de natuur.