Belangrijker dan het aantal slaapkamers, badkamers of het hebben van een droomkeuken, het licht in ons huis beïnvloedt onze stemming en onze perceptie van wat ons omringt. Een opgeruimde ruimte ziet er breder uit of een donker meubelstuk ziet er vuiler uit, afhankelijk van het licht, omdat licht de kracht heeft om positieve elementen of gebreken te versterken.

Allereerst is het belangrijk om de richting van de vloerplanken goed te kiezen. Met de juiste oriëntatie creëert u een uniform effect waarin de natuurlijke kenmerken van hout worden benadrukt, terwijl de verkeerde richting u de schuine randen of voegen laat zien.

Het belangrijkste criterium om te beslissen in welke richting de planken moeten worden geplaatst, is het aanwezig zijn van een gang. Planken moeten parallel aan de gang lopen, zodat de totale lengte wordt weergegeven. Veel mensen plaatsen de vloer loodrecht op de gang met het idee om een breder optisch effect te creëren, maar dit verkleint juist de ruimte en creëert een onevenwichtig ritme en een rommelig geheel.

Als er geen gang is, is het volgende belangrijke criterium de lichtinval in de woning. Nogmaals, de planken moeten waar mogelijk parallel aan de lichtinvoer worden geplaatst om de voordelen van het hout, de afwerkingen die u heeft gekozen en de extra lange afmetingen die de Step & Wall vloeren onderscheiden, te benadrukken.

Ten tweede heeft de kleur vloer die u kiest ook invloed op de algehele helderheid. Onze collectie bevat een reeks kleuren, waaronder crème, honing, bruin en grijstinten, waardoor het soms moeilijk kiezen is. Bedenk hoe meer licht er binnen valt, hoe meer het licht weerkaatst. Op basis daarvan kun je dan een houtkleur zoeken die sfeer toevoegt.

Ten slotte is het belangrijk om de zaken op orde en schoon te houden. Ongeacht of u veel of weinig meubels heeft om de ruimte te vullen, probeer niet teveel op de grond te zetten. Dit bedekt het licht dat van de vloer weerkaatst en maakt donker.

Wakker worden in een licht huis betekent een goed begin van de dag en met de juiste vloer kunt u dat gevoel versterken.