Een vloerinstallatiesysteem voor iedereen

Als u uw huis renoveert of gaat verhuizen, weten we dat dit veel tijd en geld kost. Omdat u het beste wilt is het mogelijk om uw budget in arbeid te verminderen, dankzij nieuwe technologieën. Met het UNIFIT X-systeem kunt u de vloer op een eenvoudige manier zelf installeren en zo uw budget het meest optimaal benutten.

Wat is het Unifit X installatiesysteem?

Het is een gepatenteerde technologie die we gebruiken in onze natuurlijke houten vloeren, die ons met een kliksysteem een supereenvoudige installatie mogelijk maken. Het maakt het hele proces snel en probleemloos.

Het Unifit X-systeem maakt het mogelijk om de lange zijdeklikverbinding compatibel te maken met de korte zijdelingse aansluiting van het houten paneel. Dit stelt ons in staat om onze vloeren te plaatsen en meerdere patronen te creëren, zoals stroken, visgraat en Mix & Match.

Zodra de lamellen zijn gemonteerd, blokkeert het systeem verticaal de breedte van het hele paneel, waardoor beweging of glijden wordt voorkomen, zodat de vloer perfect is bevestigd.

We gaan het op een beknopte manier hebben over de stappen in het installatieproces, hoewel u op onze website meer nauwkeurige en grafische instructies kunt vinden.

We zullen het in deze stappen beschrijven:

Bereid de vloer van je huis voor. Zorg ervoor dat het oppervlak waar je je vloer gaat plaatsen schoon en goed egaal is.

Plaats de isolator. Een groot deel van onze vloeren is voorzien van een kurk onderlaag. Hierdoor is een tussenvloer niet nodig. Wanneer dit niet het geval is dient u een tussenvloer te plaatsen.

Dillatatie. Vanwege het uitzetten en krimpen van het materiaal bij grotere klimatologische wisselingen, moet rondom een ruimte van +/- 10 mm ten opzichte van de wanden en andere vaste elementen worden aangebracht.

Plaats de eerste rij. De vloerstroken moeten van de linkerkant naar rechts in de ruimte worden geplaatst. Aan het einde van de eerste rij snijden we de strook af net voor de muur.

Plaats de tweede rij. Met de rest van de strook in de eerste rij, zullen we beginnen met het installeren van de tweede rij, zodat er een plaatsing van lamellen is met een mooi en uniek patroon.

Klik op de unie. De stroken van de tweede rij moeten onder een hoek worden geschoven door het vrouwtje van de stroken in de eerste rij. De stroken kunnen dan met een lichte druk in de klikverbinding worden vastgeklikt.

Laatste rij. In deze laatste rij moeten we ervoor zorgen dat we ook voldoen aan de 10 mm dilatatie met de vaste elementen zoals wanden en kozijnen

Afwerking. U heeft uw vloer geplaatst! Installeer de plinten en of de platte afdeklijsten door ze aan de muur te bevestigen om direct te genieten van uw nieuwe natuurlijke houten vloer.